I Love You Philip Morris (2009)

I love you Philip Morris is een bizarre komedie. Heel het verhaal gebaseerd is op waar gebeurde feiten en die zijn soms zo onwerkelijk dat ik echt even online moest zoeken om te controleren of de claim dat deze film gebaseerd is op het leven van Steven Jay Russell waar was. De film van Fargo zou ook op feiten gebaseerd zijn, maar dit bleek niet het geval. Bij deze film klopt het wel. Russell wordt gespeeld door Jim Carrey die overtuigend acteert. Hij doet niet z’n over the top komedie waar hij bekend voor staat, maar iets meer ingetogen is hij net zo grappig.

De film heeft in Amerika nog al wat distributie problemen. Ik vraag me af of dit mogelijk ook te maken heeft met het feit dat Russell homo is. Dit wordt ook in de film heel expliciet naar buiten gebracht. Een aantal scenes hadden er van mij niet in hoeven te zitten, ze hadden dit op een andere wijze ook kunnen vertellen.
Desondanks die scenes is I Love you Philip Morris een topkomedie. Ewan McGregor speelt Philip Morris (die overigens niets te maken heeft met het merk), waarmee Russell een relatie krijgt. Dat Russell een zeer goede oplichter was komt goed uit de film naar voren, het is hem zelfs gelukt meerdere keren uit de gevangenis te ontsnappen.

Ben je niet geschockeerd door wat expliciete scenes, dan is deze film zeer vermakelijk met goede rollen van zowel Carrey als McGregor. Waarschijnlijk zal je als kijker jezelf ook nog afvragen of het echt allemaal gebeurd is, ondanks dat dit toch echt het geval is.

Score: 8

Eén reactie op “I Love You Philip Morris (2009)

  1. Pingback: Charlie Wilson’s War (2007) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.