Unthinkable (2010)

Terrorisme is een onderwerp waar al jaren films over wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Arlington Road, Fight Club, Die Hard, V for Vendetta, United 93, Der Baader Meinhof Complex of shows als Sleeper Cell en 24. Unthinkable kiest ook voor het onderwerp, maar maakt er in plaats van film met veel actie, een psychologische film van.

Michael Sheen speelt Steven Arthur Younger, een terrorist die een grote bedreiging vormt voor Amerika. Helen Brody (Carrie-Anne Moss) werkt voor de FBI als agent in een anti-terroristen team en is belast met het vinden van Younger. Younger maakt het de FBI echter makkelijk en ze hebben hem dan al snel gearresteerd. Vervolgens wordt Henry Herald ‘H’ Humphries (Samuel L. Jackson) ingezet om informatie uit Younger te krijgen om aanslagen te voorkomen. ‘H’ is echter een speciale agent, die de overheid alleen ingezet wordt als laatste optie. De reden hiervoor wordt al snel duidelijk aangezien ‘H’ gebruik maakt van zeer extreme verhoortechnieken.

Na een aantal seizoenen 24 te hebben gekeken ben je qua verhoormethoden aardig wat gewend, maar deze film wist me toch op een aantal moment te shockeren.
Dat Samuel L. Jackson goed is in schreeuwen en ook in een thriller goed is heeft hij laten zien in Lakeview Terrace. Ook in deze film stelt hij niet teleur.
Michael Sheen steelt echter de show en speelt z’n rol zeer overtuigend, een zeer indrukwekkend vertolking waarin hij zijn boosheid, pijn en angsten perfect laat zien.
Het laatste half uur tilt de film naar een hoger nivo en is de reden waarom ik de film in plaats van een 7 een 8 gegeven heb. De film is shockerend, maar laat je nadenken hoe ver je zou moeten gaan om informatie te krijgen die mogelijk duizenden levens kan redden. Zou je zelf het ondenkbare doen?

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.