Hot Rod (2007)

The Lonely Island is in Nederland een komediegroep die niet zo bekend is. In Amerika hebben ze echter hun naam gemaakt in Saturday Night Live met hun muzieknummers. Voorbeelden zijn Jizz in my pants, Like a Boss, Dick in a Box en het Grammy genomineerde I’m on a boat (de clips zijn op Youtube te vinden). De titels van de nummers zeggen waarschijnlijk al genoeg over de verwachtingen die je kan hebben bij hun eerste film, Hot Rod.

Rod leeft samen met z’n moeder, stiefvader (Ian McShane, voor mij bekend uit de serie Deadwood als Al Swearengen) en stiefbroer en doet stunts voor de lol. Een echt goede stuntman is hij niet, maar hij heeft bekendheid binnen zijn gemeente. Hij vecht (letterlijk) regelmatig met zijn vader om te kunnen bewijzen dat hij een man is en eindelijk zijn respect kan verdienen. Dit wil echter niet lukken. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn stiefvader niet lang meer te leven heeft door zijn zwakke hart en hij dus z’n kans al ziet vervliegen om van hem te kunnen winnen besluit hij de grootste stunt die hij ooit heeft gedaan te proberen om zo geld voor een nieuw hart te verzamelen. Een bizar verhaal dus, maar natuurlijk een prima basis voor een komedie.

De film bevat hier en daar hilarische momenten. M’n persoonlijke favorieten zijn een dansende fan (als je de film ziet weet je meteen wie ik bedoel) en een scene waarbij Danny McBride iemand tegen de grond werkt omdat deze persoon verhaal wil halen wanneer Rod tegen zijn auto aan is gereden. Ondanks deze leuke scenes was ik uiteindelijk toch teleurgesteld door de film. De humor was net iets te simpel en het verhaal verder te standaard om hoog te kunnen scoren. De film is vermakelijk, maar een film zoals de gisteren gereviewde Superbad (of de andere komedies die ik in die review noem) is een betere keus als je naar een komedie op zoek bent.

Score: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.