Burn after reading (2008)

Burn after reading was laatst op TV en ik heb ‘m nog maar een keertje bekeken. Deze komedie van de Coen broers en een groot aantal bekende acteurs (George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich, Tilda Swinton, Frances McDormand en J.K.Simmons) is een heerlijke film om te zien.

Ik heb meerdere komedies van de gebroeders Coen gezien en ik vind ze niet allemaal even grappig. Zo vondt ik de Ladykillers, O Brother, Where Art Thou? en de recente A Serious Man stuk voor stuk tegenvallen en kon ik er niet om lachen. Intolerable cruelty daarentegen vermaakte ik me weer wel mee. Het is dus altijd afwachten of, wanneer ik een film van de broers kijk, me er mee zal vermaken. Burn after reading valt echter in de categorie van films die ik wel leuk vindt, anders had ik ‘m niet nogmaals gezien.

Wanneer er in een sportschool een disc wordt gevonden met informatie, is Chad Feldheimer (een zeer grappige Brad Pitt) er zeker van dat het om geheime informatie gaat waar hij samen met Linda Litzke (Frances McDormand, die al eerder in Fargo speelde, ook van de Coens) geld voor probeert te krijgen. Ze raken verwikkeld in een web van internationale geheime diensten wat resulteert in een aantal hilarische situaties.

George Clooney speelt Harry Pfaffer, een playboy die via internet met verscheidene vrouwen uitgaat. Hij is paranoïde en denkt dat hij gevolgd wordt en heeft zo af en toe rare trekjes. Clooney speelt de rol voortreffelijk.
Malkovich kan lekker door het lint gaan, waarbij de scenes samen met Brad Pitt m’n favoriet zijn.

Ben je op zoek naar een leuke komedie met wat spanning, verrassende wendingen en grappige karakters, dan kan je deze film gerust opzetten.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.