Solomon Kane (2009)

Soms kijk ik wel eens films waar ik echt helemaal niets van weet. Van Solomon Kane had ik één foto gezien die het er uit liet zien als een western, dus was er wel benieuwd naar. De film bleek echter van een heel ander genre te zijn en niets met Amerika/het Wilde Westen te maken te hebben. De film speelt zich af in de middeleeuwen en dan voornamelijk in Engeland.
Solomon Kane is een krijger die door een handlanger van de duivel wordt opgehaald om naar de hel te gaan. Kane geeft zich echter niet over en vecht om te ontsnappen.

Hij wordt echter gewaarschuwd dat hij z’n lot niet kan ontsnappen. Hij reist terug naar Engeland en zweert zijn leven van vechten en moorden af. Natuurlijk is het voorspelbaar wat er daarna gebeurt.

Solomon Kane voelt, ondanks dat ik er echt niets van af wist, niet aan als een kleine film. Kan me ook geen marketing voor deze film herinneren in bladen of verhalen erover op filmsites. De sets zijn groot en de middeleeuwse sfeer zit er goed in.
Natuurlijk heeft de film ook z’n bad guys. Daarbij vond ik de eerste, aan het begin van de film de meeste dreiging uitstralen en vielen die daarna een beetje tegen. Het leger dat gebruikt wordt voelde bijna aan als soldaten uit the Lord of the Rings die daarna geen baan meer hadden en hier aan de slag konden. Het zijn geen orcs, maar er zijn zeker overeenkomsten.

Solomon Kane vecht in deze film om zijn ziel te redden. Helaas miste de film zelf een ziel. Alhoewel de film nergens slecht is had ik constant het gevoel dit al eerder te hebben gezien. De film blinkt nergens in uit en is daardoor zeer gemiddeld.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.