Half baked (1998)

Dave Chappelle is één van m’n favoriet komieken ooit (samen met Chris Rock). Deze film, waarin hij ver voor zijn bekendheid in de Chappelle show in speelde laat al goed zien hoe goed zijn timing is voor grappen, iets wat hij zelf ook aanhaalt in zijn film Dave Chappelle’s Block Party (die ik een 8 heb gegeven, is echt een goede muziekfilm met ook heel veel grappige momenten).
Half baked had ik al een tijdje niet gezien. Alhoewel het een film is die mensen die regelmatig high worden zeer zal aanspreken, is het ook leuk om als niet roker te kijken.

De vier hierboven worden graag elke dag high en hebben daarvoor hun ritueel. Wanneer ze de munchies krijgen is het taak van één van hen om te zorgen voor het eten. Door veel pech moet hij echter de bak in en zijn de anderen genoodzaakt om marihuana te gaan verkopen om daarmee de borg te kunnen betalen.

De film bevat een aantal scenes die in mijn boekje klassieke komedie momenten zijn. Zo is de scene waarin Scarface ontslag neemt hilarisch, de scene waarin Thurgood Jenkins moet tekenen om een pak marihuana in ontvangst moet nemen en het momentje waarin hij uit z’n werk komt en “Free!” roept stuk voor stuk fragmenten die ik achter elkaar kan zien.

Half baked is net zoals bijvoorbeeld de Harold en Kumar films een typische stoner film met humor van de bovenste plank (of de onderste afhankelijk hoe je er tegenaan kijkt). Kort samengevat: Een aanrader!

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.