Valentine’s day (2010)

Valentijnsdag is natuurlijk één van de meest commerciële dagen van het jaar (net zoals kerstmis en vader/moederdag) en de gelijknamige film probeert hier ook een graantje van mee te pikken. Het aantal bekende acteurs dat in deze film speelt is niet op één hand te tellen (Jessica Biel, Jessica Alba, Queen Latifah, Jamie Foxx, Julia Roberts, Ashton Kutcher en nog veel meer).

Het feit dat er zoveel bekende acteurs in de film meespelen levert echter wel een probleem op. Ze moeten namelijk allemaal wel voldoende op het scherm zijn en dat betekent dat er een groot aantal verhaallijnen nodig is. Dat betekent weinig diepgang en korte scenes. Uiteindelijk weten de verschillende verhalen wel naar elkaar te komen, maar veel indruk laat het niet achter.
Een samenvatting of indicatie van waar het verhaal over gaat is dan ook niet echt te geven. Beste wat ik er over kan schrijven is dat het laat zien wat verschillende personen op hun valentijnsdag doen en de effecten dat dat op hen heeft.

Nu moet ik wel toegeven dat ik zeer waarschijnlijk niet tot de doelgroep van dit soort films behoor, maar heb in het genre van romantische komedies veel betere gezien (waarvan de beste in mijn optiek When Harry met Sally blijft).

Valentine’s day is een zeer doorsnee film geworden waarin er geen zaken zijn die opvallen. Misschien is de film perfect voor een “chick flick” avond, maar zelf dan zijn er nog betere films te verzinnen.

Score : 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.