Kick-Ass (2010)

Moet een superheld speciale krachten bezitten? Diverse superhelden hebben al laten zien dat dit niet nodig is (denk aan Iron Man of Batman). Maar wat als je geen bakken met geld hebt voor speciale pakken maar toch wil vechten tegen het kwaad dat je om je ziet gebeuren? Dan koop je een duikpak en noem je jezelf Kick-ass, zoals Dave Lizewski in de gelijknamig film doet.

Dave is een nerdy tiener die van strips houdt en op een dag z’n roeping ziet en besluit superheld te worden. Met geluk weet hij een ware sensatie te worden en al snel verschijnen er andere superhelden zoals Red Mist (Christopher Mintz-Plasse, die je misschien beter kent als McLovin), Hit-Girl en Big Daddy (Nicholas Cage). De bad guy in deze film is een maffiabaas die het effect ziet van de superhelden op z’n business en besluit er iets tegen te doen.

De humor en het geweld zijn beide over the top, maar daar kon ik zeker van genieten. De eerste schok komt wanneer Nicholas Cage recht tegenover z’n kleine dochter met een pistool staat en besluit de trekker over te halen. De scene ging vervolgens niet door op een manier die ik had verwacht.
De film is qua look ook minder glamorous dan je gewend bent met dit soort films. Het voelt allemaal realistisch aan, net zoals dat bijvoorbeeld bij Defendor het geval was.

Is Kick-Ass, met alle superheldenfilms die dit jaar uitkomen, er eentje die je moet zien? Ja, dat is het zeker. Het is een lekkere actiefilm met prima humor, die van begin tot eind vermaak biedt.

Score: 9

Eén reactie op “Kick-Ass (2010)

  1. Pingback: Superheroes (2011) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.