How to Train Your Dragon (2010)

Of hoe tem je een draak? zoals de film in het Nederlands heet is de volgende animatiefilm van Dreamworks, die al eerder films als Shrek, Monsters vs. Aliens en Madagascar heeft uitgebracht. Na de lovende kritiek die de blog Slashfilm de film gaf moest ik ‘m wel in de bioscoop gaan kijken en dan natuurlijk ook in 3D en in het engels (kan er niet tegen om tekenfilms nagesynchroniseerd te zien).

De film speelt zich af in een vikingen dorpje dat geplaagd wordt door draken. Hiccup is de zoon van de baas van het dorp (een duidelijk te herkennen Gerard Butler, die zijn rol in 300 een beetje over lijkt te doen). Hij is niet sterk en wordt zo veel mogelijk weg gehouden van de gevechten met de draken. Als hij oud genoeg is moet hij er echter ook aan geloven. Door puur geluk weet hij de meest gevreesde draak neer te halen en te vinden, waarbij niet alles is wat het op het eerste gezicht lijkt. Hij noemt de draak Toothless. Toothless heeft de charme en karakter die je normaal in Japanse animatiefilms ziet en weet daardoor de show te stelen.

De 3D in de film ziet er fantastisch uit en er was een moment tijdens een vliegscene dat ik het gevoel kreeg te vallen. Ze hebben er dus effectief gebruik van gemaakt. Ik blijf echter bij m’n eerdere mening over 3d films (zie 3D films : De toekomst van films of slechts een gimmick?) dat je niet veel extra’s mist als je ‘m in 2d ziet.

Het verhaal zit goed in elkaar en er zijn veel grappige situaties. Alhoewel het hier en daar voor de kleintjes iets te eng zou kunnen zijn is het een zeer goede familiefilm die makkelijk mee kan met de eerder genoemde Dreamworks films.

Eén reactie op “How to Train Your Dragon (2010)

  1. Pingback: Recensie: How To Train Your Dragon 2 (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.