Iron Man 2 (2010)

Recensie Iron Man 2

Deel 1 van Iron Man was een zeer goede superheldenfilm (die ik een 8 heb gegeven). Het liet op een interessante manier zien hoe Iron Man is ontstaan. Nu we weten waar hij vandaan komt kan deel 2 de actie nog verder opschroeven. Weet Iron Man weer tot grote hoogte te vliegen of werkt z’n pak niet meer zo goed en kan je deze film beter vergeten?

Nadat Tony Stark in deel 1 de wereld laat weten dat hij Iron Man is, krijgt hij problemen met de Amerikaanse regering die het Iron Man pak als wapen zien. Aangezien Stark echter grote oorlogen weet te voorkomen en er geen andere landen zijn met de technologie weet hij genoeg ademruimte voor zichzelf te creeëren om naar z’n eigen problemen te kijken (de reactor in zijn lichaam). Wanneer hij echter naar Monaco gaat (prachtig geschoten en heerlijk om wat oude formule 1 auto’s te zien), weet Whiplash (Mickey Rourke) de situatie echter te veranderen.

Review Iron Man 2

Rourke speelt z’n rol goed, maar heeft iets te weinig tekst om echt een gedenkwaardige bad guy te zijn. Robert Downey Jr. overtuigt weer als playboy met een groot ego, een rol waar hij geknipt voor is zoals hij in deel 1 al liet zien.

Na de actie in Monaco wordt de film in een steeds hogere versnelling gezet en wordt de kijker getrakteerd op een groot aantal zeer spectaculaire actiescenes. Scarlett Johansson heeft een zeer goed gechoreografeerde actiescene die makkelijk mee kan met de oosterse vechtfilms.
Ook worden de Avengers (in deel 1 na de aftiteling was Samuel L. Jackson al te zien) geïntroduceerd, waar naar alle waarschijnlijkheid een aparte film voor zal komen.

“een echt achtbaanritje…”


 De film is een echt achtbaanritje. Helaas mist daarbij wel een verdere uitdieping van de relatie tussen de karakters. De spanning die er zou moeten zijn tussen Gwyneth Paltrow en Robert Downey Jr. voelde ik in ieder geval niet. Het doel lijkt te zijn om zo snel mogelijk naar de volgende actiescene te gaan. Dat is heel jammer, want was er aan dat gedeelte ook meer aandacht besteed, dan had het een hogere score gekregen en had ik tegen het einde van de film waarschijnlijk niet het gevoel gehad dat de film iets te lang was. Blijf trouwens nog even zitten tot na de aftiteling, want er zit daarna nog een teaser voor een andere superheld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.