The Graduate (1967)

Niet weten wat je wilt doen met je leven. Een bekend gegeven waar iedereen wel eens mee zit of heeft gezeten. Dustin Hoffman speelt in deze film Ben Braddock, die net uit school is en nog niet weet of hij verder wil studeren of wat hij uberhaupt zal gaan doen. Hij doet zeer weinig (tot irritatie van z’n ouders) en bij een feestje vraagt een vriendin van z’n ouders (Mrs. Robinson, gespeeld door Anne Bancroft) of hij haar thuis wil brengen. Hij voelt hier eigenlijk weinig voor, maar besluit het uiteindelijk toch maar te doen. Alhoewel ze getrouwd is maakt ze toch avances op Ben waar hij uiteindelijk toch voor bezwijkt. Wanneer hij vervolgens van z’n ouders verplicht wordt om met de dochter van Mrs. Robinson uit te gaan ontstaan er problemen.

Deze film staat in de IMDB top 250, maar hoort er naar mijn mening niet in thuis. Dit soort verhalen heb ik eerder gezien, maar dan met meer spanning en diepgang. Ben komt richting het einde van de film over als een stalker en het einde was totaal onlogisch. Misschien is de film een metafoor voor de impulsen die mensen hebben om bepaalde dingen te doen zonder er goed over na te denken, maar mij pakte het niet.
Wat ik wel top vond aan de film was de muziek van Simon & Garfunkel, die er echt perfect bij past, ook de manier waarop de film is geschoten is prima gedaan, maar uiteindelijk draait het toch om het verhaal. Voor mij was de film een teleurstelling.

Score: 6

Stuur dit artikel door:

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Leave a Reply

Your email address will not be published.