Life of Brian (1979)


Op het gebied van Engelse humor was het Monty Python team één van de beste ooit. Bekend van hun zeer bizarre sketches, droge humor en absurditeit. Het team van 6 man speelt in de film 40 verschillende rollen. Moet je als Monty Python fan deze film zien?

Het team heeft een aantal feature length films gemaakt. Deze film volgt Brian, die op dezelfde dag als jezus wordt geboren. In de loop van de film sluit hij zich aan bij een verzetsgroep tegen de romeinse onderdrukking. De film bevat (zoals te verwachten) een groot aantal grappen. Of het nu Pontius Pilate is die raar praat, Brian die als Messias wordt gezien (en dit ten stelligste ontkent) of een steniging die niet helemaal goed gaat en waarbij vrouwen allemaal baarden hebben, de humor van de Pythons is in elke scene aanwezig. Natuurlijk is het nummer “The bright side of life” een klassiek nummer geworden die je nog regelmatig bij wedstrijden zal horen.
Als je van Engelse humor houdt dan kan je deze film gerust aanschaffen.

Score: 8

Stuur dit artikel door:

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Leave a Reply

Your email address will not be published.