Fear and Loathing in Las Vegas (1998)


Een trip….dat zijn de enige woorden die eigenlijk de hele film perfect samen vatten. De film volgt twee vrienden die naar Las Vegas gaan om een race te verslaan, maar daar komt niet heel veel van terecht aangezien ze constant aan een lading van verschillende drugs zitten.

Hoofdrolspelers Johny Depp en Benicio del Toro spelen hun rollen perfect, je twijfelt er bijna aan of ze niet echt drugs gebruikt hebben om dit te spelen. De scene waar ze naar het circus casino gaan en net daarvoor drugs nemen waardoor ze heel raar gaan lopen was heel grappig. Het verhaal doet er bijna niet toe, je bent echt benieuwd wat ze in elke scene weer verzinnen en laten zien.

Ik kwam er pas na het zien van deze film achter dat dit net zoals de Imaginarium of Doctor Parnassus ook een film van Terry Gilliam is. Puur toeval dus dat ik er 2 van hem na elkaar gekeken heb. Weet wel dat ik graag al zijn films wil zien, want van de films die ik heb gezien van hem ben ik onder indruk.

De film is letterlijk een trip die heel goed in beeld gebracht is. Wil je een rare film zien met karakters waar geen pijl op te trekken valt, then this is the one to watch.

Score: 8

Stuur dit artikel door:

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Eén reactie op “Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

  1. Pingback: Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.