Art & Copy (2009)

Reclame, je kan het niet ontsnappen. Het is een miljardenindustrie. Iedereen wil z’n product zo goed mogelijk aan de man proberen te brengen om z’n omzet te verkopen. Deze documentaire praat met de mensen achter de reclames en toont wat de verhalen zijn achter bepaalde bekende slogans en merken.

De film is een combinatie van interviews met een aantal grote namen in de reclame industrie, statistieken over reclame en beelden van diverse reclames. Ik vond het leuk om de creatieve drive van deze mensen te zien en wat hun instelling is. Leuk om te horen hoe bijvoorbeeld Tommy Hilfiger groot geworden is.
Een ander voorbeeld: De inspiratie voor de slogan “Just do it’ van Nike is gebaseerd op de laatste woorden van iemand die geëxectueerd werd.

Interesseert het onderwerp je of wil je als reclamemaker wat inspiratie opdoen, dan is het een informatief kijkje in de keuken van de reclame.

Score: 7

2 reacties op “Art & Copy (2009)

  1. Pingback: Tweets that mention Art & Copy (2009) « Filmkijker -- Topsy.com

  2. Pingback: Infamy (2005) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.