The Tooth Fairy (2010)

Wat is het toch met films waarin gespierde mannen, die meestal bekend zijn geworden met actiefilms, ineens terecht komen in een situatie waarin ze niet horen (het “fish out of water” verhaal). Zo hebben we Vin Diesel al gezien in The Pacifier, Arnold Schwarzenegger in Kindergarten Cop en Hulk Hogan in Mr.Nanny en zo zijn er waarschijnlijk nog wel een aantal van dergelijke films te verzinnen. The Tooth Fairy met Dwayne Johnson (ook bekend als The Rock) kan nu aan het rijtje worden toegevoegd.

Hij speelt in deze familiefilm een een lager wal geraakt ijshockeyspeler (die bekend staat als de Tooth Fairy omdat hij tanden bij andere spelers er uit slaat) die de dromen van kids in de grond weet te boren. Om hiervoor gestraft te worden moet hij als echte tandenfee aan de slag.

De film heeft een aantal woordgrappen op bekende quotes (zoals bijvoorbeeld “You can’t handle the tooth”), die alhoewel ze heel flauw waren toch een kleine lach op m’n gezicht konden krijgen. De film heeft verder gewoon een recht-toe-recht-aan verhaal, zonder verrasingen. The Tooth Fairy is eigenlijk niet echt een heel goede film (zie de scores op IMDB en rottern tomatoes). Dwayne Johnson heeft veel betere films gemaakt, maar zijn charisma en uitstraling maakt voor mij een heleboel goed. Dat is ook de reden dat ik deze film, ondanks de slechte cijfers toch gekeken heb. Ik wist wat ik kon verwachten en werd daardoor ook niet teleurgesteld, vandaar ook de relatief hoge score. Als je er met deze instelling aan begint kan je er best van genieten. Verwacht van deze film geen hoogstaande filmervaring, maar een simpele familiefilm.

Score: 7

Stuur dit artikel door:

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Eén reactie op “The Tooth Fairy (2010)

  1. Pingback: Faster (2010) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.