The Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans (2009)

Nicholas Cage, die de afgelopen jaren een aantal slechte filmkeuzes gemaakt heeft, speelt de hoofdrol in deze film. Als politieagent die zwaar aan de drugs is, speelt hij een karakter die niet meer weet waar de grenzen bij z’n werk liggen. Hierdoor speelt er meer dan het oplossen van een meervoudige moord. Onder invloed van de drugs laat hij zich in met criminelen, misbruikt hij z’n macht om bepaalde zaken te regelen of om spullen op te kunnen eisen.

Cage speelt de rol voortreffelijk. Hij beweegt doordat hij in de film last heeft van zijn rug houterig. Daarnaast speelt hij uitzinnig (en over the top) de invloed die de drugs op hem hebben op een manier die alleen hij kan spelen. Hierdoor waren er een hoop scenes die door de extremen van Cage grappig waren. Niet iedereen zal die mening delen, maar je moet de film zien als zwarte humor. Er zitten shots in de film die alleen maar als trippy te bestempelen zijn, waarbij alleen hij bepaalde reptielen ziet (of andere dingen), geschoten met een goedkope camcorder.

Eva Mendes speelt de vriendin van Cage, als verslaafde prostituee. Ik vond haar niet echt bijzonder in deze film. Wel leidt de relatie ergens halverwege tot een scene waarbij een van haar klanten de titel van beste/grappigste bijrol van de film oplevert (let op de woorden whoah en big mistake en je ziet het zelf wel).

De film had iets korter mogen zijn. Vooral tegen het einde hadden een aantal scenes kunnen worden verwijderd zonder af te doen aan de kracht van de film. Harvey Keitel speelde in de originele Bad Lieutenant de hoofdrol. Het is te lang geleden dat ik die gezien heb, dus het is moeilijk een vergelijking te trekken. Wel wil ik graag het origineel nog een keer zien om te weten of deze ook zo goed is. Ik las al dat de toon van het origineel serieus was, dus waarschijnlijk zijn.

Deze nieuwe film is in ieder geval een aanrader.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.