Up in the air (2009)

Up In the Air

George Clooney, Anna Kendrick en Vera Farmiga zijn de hoofdpersonen in deze luchtige komedie met wat onderliggend drama. Clooney speelt Ryan Bingham, die voor zijn beroep mensen ontslaat en daardoor constant heel Amerika rond moet vliegen. Hij leeft in z’n eigen perfect wereldje. Door een wijziging in het bedrijfsbeleid moet hij Natalie in zijn wereldje toelaten.

Regisseur Jason Reitman laat zien dat hij weet hoe hij films moet maken. Thank you for smoking vond ik geniaal (heb ik destijds een 8 gegeven) en over Juno heb ik ook goede verhalen gelezen (alhoewel deze nog steeds op mijn “to watch” lijstje staat). De film laat vliegvelden er, mede door de voiceover van Clooney, bijna glamorous uitzien. Efficient en heerlijke plaatsen om te zijn. Het gebruik van beelden uit de lucht wanneer er naar de volgende bestemming wordt gegaan is origineel en wordt consistent gebruikt. De humor is top, met een paar leuke cameo’s van J.K.Simmons en Zach Galifianakis.
Anna Kendrick speelt haar rol als nieuwe werknemer met enthousiasme en drive en weet daar goed haar emoties te gebruiken. Een scene in de lobby van een hotel waar ze in snikken uitbarst is m’n favoriet (helemaal de reactie die Clooney geeft).
Ik heb de film nu twee keer gezien en de tweede keer vond ik ‘m zelfs nog leuker als de eerste. Heb je dus zin in een luchtige film (ook letterlijk), dan is Up in the Air een aanrader.

5 reacties op “Up in the air (2009)

  1. Juno heb ik afgelopen weekend gekeken en vond ik ook erg leuk en Thank you for smoking staat nog op mijn lijstje.

    Up in the Air was heel erg leuk, ben het eens met je cijfer!

  2. Pingback: Scott Pilgrim vs. the World (2010) « Filmkijker

  3. Pingback: De Filmkijker geeft antwoord - deel 1 - De Filmkijker

  4. Pingback: De vele gezichten van... George Clooney - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.