Freedocumentaries.org – Eens wat anders dan een speelfilm

Voor de filmkijker die zin heeft in wat realiteit, maar geen documentaires in z’n bezit heeft biedt freedocumentaries.org de oplossing.

De keuze aan films is zeer groot, die ook qua onderwerpen zeer uiteen loopt. Zo zijn er documentaires over 9/11, aanslagen, over het bankwezen, het milieu, gezondheid, oorlog en nog veel meer. De documentaires verschillen ook in lengte, zo is het goed mogelijk om tussendoor even snel een documentaire van 40 minuten te kijken.

De meeste heb ik niet gezien, maar ik raad de volgende documentaires in ieder geval aan:

Supersize me

Morgan Spurlock stelt zich als doel een maand lang alleen maar bij McDonald’s te eten. Daarbij wordt hij door medici in de gaten gehouden om te zien wat de effecten zijn op zijn gezondheid en mentale gesteldheid.  Dit alles op een leuke manier gebracht.

Score: 7

Sicko

Michael Moore bekijkt in deze documentaire het Amerikaanse systeem van gezondheidszorg en vergelijkt dit met een aantal andere landen, zoals Groot Britannië en Frankrijk. Het bezoek aan Guatanomo bay met overlevenden van 9/11 is gedurfd en tegelijkertijd ook grappig.

Score: 7

Ga naar freedocumentaries.org

Stuur dit artikel door:

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Eén reactie op “Freedocumentaries.org – Eens wat anders dan een speelfilm

Leave a Reply

Your email address will not be published.