This is it (2009)

This is it, een film die gemengde gevoelens oproept. Ik heb de film vorig jaar in de bios gezien en deze week nog een keer thuis. Het is eerste gevoel dat ik had toen de film gemaakt zou worden was dat van het profiteren van zijn dood. Dat gevoel verdween echter na het zien van de film. Je staat na het zien versteld wat een perfectionist Jackson was in alles wat bij z’n show hoorde. De muziek moest perfect klinken, de danspassen moesten er goed in zitten en alles moet tot in de puntjes verzorgt zijn. De film geeft ook een goed gevoel van hoe indrukwekkend de show geweest zou zijn. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.

Als film/documentaire is het moeilijk om te beoordelen, aangezien het geheel bestaat uit repetities voor de grote show. De kwaliteit tussen verschillende beelden verschilt sterk en er is geen groter verhaal of een verteller die het aan elkaar praat. De beelden moeten voor zichzelf spreken en dat doen ze.

Ten tijde van Thriller en Bad was ik een grote fan en door de jaren heen luisterde ik z’n muziek bijna niet meer, deze film bracht echter weer een groot deel van het enthousiasme van toen terug en doet dat ook bij degenen die niet met hem zijn opgegroeid. Dat de film en natuurlijk ook zijn muziek dat effect nog steeds hebben laat zien dat het tijdloos is en ook voor komende generaties nog relevant.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.