Pride and Glory (2008)

In het politiedrama Pride and Glory, met Edward Norton en Collin Farrell, wordt het verhaal van verschillende politie agenten in New York gevolgd, waarbij er een aantal corrupt zijn. Aangezien de verschillende agenten aan beide kanten van goed en kwaad ook nog familie zijn, maakt dit het geheel complex.

Dit levert een spannend verhaal op dat, 0ndanks een groot aantal clich├ęs, een prima twee uur kijkplezier oplevert. Wat wel jammer is, vooral het eerste uur, is dat de personages net te weinig diepgang hebben en dat de slechte agenten alleen door en door slecht zijn. Aangezien we inmiddels in verschillende films en series zien dat je dit veel beter kan doen door ze meer menselijk te maken, viel me dat tegen. Het laatste uur wordt de spanning opgevoerd en pakte de film me meer. De film bevat een aantal zeer gewelddadige scenes.

In het politiegenre zijn er betere films (zelfs vond ik We own the night heel sterk, maar natuurlijk zijn onder andere Traning day en the Departed de top), maar desondanks is het een film die je gewoon simpel een avondje (gewelddadig) entertainment biedt.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.