(500) Days of Summer (2009)

Verliefheid en het vinden van de juiste. Een onderwerp waar al zoveel films over gemaakt zijn en waar deze film z’n eigen interpretatie aan geeft. Moeten er “sparkles” zijn om een relatie te beginnen of is het gewoon een kwestie van een kans nemen met iemand die interessant is en zien hoe zich dat ontwikkeld?

3rd Rock from the Sun-acteur Joseph Gordon-Levitt, die over de jaren heen heeft laten zien verschillende rollen overtuigend te kunnen spelen, speelt Tom Hansen, een medewerker bij een bedrijf dat wenskaarten maakt. Wanneer Summer Finn (Zooey Deschanel) als administratief medewerker aan de slag gaat wordt Tom op haar verliefd en ze leggen contact omdat ze van dezelfde muziek houden. De film wordt op niet chronologische volgorde verteld, waardoor je het effect ziet dat de relatie tussen de twee heeft op hen.

Ze hebben veel plezier met elkaar, wat tot heel erg leuke scenes leidt. Mijn favorieten zijn de scenes in de Ikea en een dansnummer dat in de film is verwerkt. De film heeft, net zoals de liefde, iets magisch, maar tegelijkertijd ook reallistisch, waardoor het de kijker raakt. Je voelt mee met Tom en Summer en doordat er al aan het begin duidelijk is wat de gevolgen zijn van de relatie, ben je des te benieuwder wat er tussen de twee is gebeurd. De trailer van de film zegt dat je van te voren moet weten dat het geen liefdesverhaal is, maar laat je daardoor niet op het verkeerde been zetten. Kijk de film, geniet en trek je eigen conclusie.

Score: 8

4 reacties op “(500) Days of Summer (2009)

  1. Pingback: The Happening (2008) « Filmkijker

  2. Pingback: The Happening (2008) « My Filmviews

  3. Pingback: De Filmkijker Top 100 films: 60-51 - De Filmkijker

  4. Pingback: Gifted (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.