Food, Inc. (2008)

Weet je hoe je eten wordt gemaakt, waar het vandaan komt? Deze documentaire geeft antwoorden op deze vragen. Zoals hoe kippen worden “geproduceerd”, waarin mais allemaal gebruikt wordt (en dat is heel veel zoals Matt Damon ook in the Informant! verteld).

Een aantal voorbeelden: cola, houtskool, luiers, vlees, fast food, ketchup en batterijen. In de film wordt getoond hoe groot de spelers binnen de industrie zijn en de gevolgen die dat heeft op de mens en omgeving, maar ook op de regelgeving op dit gebied. De vorm van de film is die van interviews met boeren, schrijvers van boeken over het onderwerp en mensen die de gevolgen ondervinden waardoor je veel te weten komt over het systeem van voedselproductie. Zelf vond ik dat de film nog wat meer “schokwaarde” had mogen hebben, maar leerzaam was het zeker. Na het zien van deze film zal ik m’n eetpatroon niet aanpassen, maar weet ik wel iets meer over hoe dat eten op m’n bord is gekomen.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.