District 9 (2009)

District 9
District 9 heeft indruk op me gemaakt, een sci fi film met een hele andere stijl en verhaal dan je van sci fi films bent gewend. Het laat de problemen zien van buitenaardse wezens die in tentenkampen wonen en door niemand geaccepteerd worden. Deze film is voor een relatief klein budget van 20 miljoen gemaakt, maar ziet er top uit. De documentaire stijl aan het begin is origineel en verandert tijdens de film langzaam naar een normaal filmformat.

Sharlto Copley speelt zijn rol perfect. In interviews heeft hij aangegeven dat al zijn tekst in deze film geïmproviseerd is, wat zeer indrukwekkend is, vooral als je bedenkt dat hij geen ambitie had om te acteren en hiervoor geen rollen heeft gespeeld (behalve in Alive in Joburg waarop deze film is gebaseerd). De film biedt van alles wat, actie, spanning, hier en daar wat grappige dingen en ook emotie. De film heeft diepe indruk op me gemaakt en voelt aan als een frisse wind in het al lang bestaande sci fi genre.

5 reacties op “District 9 (2009)

  1. Pingback: Psycho (1960) « Filmkijker

  2. Pingback: Alien (1979) « Filmkijker

  3. Pingback: 50 redenen waarom ik van films hou « Filmkijker

  4. Pingback: Recensie: Chappie (2015) - De Filmkijker

  5. Pingback: Rakka (2017) – Korte film recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.