Defendor (2009)

Als Batman, Iron Man en Spiderman voorbeelden zijn van superheldenfilm, dat is Defendor een voorbeeld van een antiheldenfilm. Woody Harrelson is Defendor, een man die denkt dat hij een superheld is, maar geen enkele kracht bezit. Daardoor ontstaan er natuurlijk een aantal zeer grappige situaties, maar de film is meer. Defendor is een tragisch-komische figuur die zich door eerdere ervaringen vastbijt in zijn alter-ego en op zoek is om het kwaad te verslaan. Hier en daar zag ik een kleine knipoog naar Batman (de manier van praten en het af en toe plotseling verdwijnen). Het tempo van de film was hier en daar iets te laag en behalve Defendor kreeg alleen Kat (gespeeld door Kat Dennings) enigszins een vorm van diepgang. Was dit wat meer uitgewerkt, dan had de film iets hoger kunnen scoren. Toch is het een leuke film om te kijken, want Woody Harrelson speelt de rol perfect, hij komt bloedserieus over in de ideeën die hij heeft over goed en kwaad,  maar laat zien dat hij plezier heeft gehad in het spelen van de rol.

Score: 7

Eén reactie op “Defendor (2009)

  1. Pingback: Superheroes (2011) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.