Before Sunrise (1995)

before sunrise

Before Sunrise uit 1995, met Ethan Hawke (Jesse) en Julie Delphy (Celine). In de film ontmoeten Jesse en Celine elkaar in de trein in Wenen. Jesse weet Celine over te halen om de nacht die hij moet wachten in Wenen samen met hem te delen.  Tijdens deze nacht toont de film de verschillende gesprekken die de twee hebben en de mensen die ze tegenkomen. De reden dat ik deze film een 10 gegeven heb is het feit dat het zo levensecht aanvoelt. Het lijkt bijna op een documentaire die toevallig deze twee personen volgt. Aangezien de camera constant op deze twee personen is gericht en de voorbijgangers slecht kort in beeld zijn moet het acteren dan ook van hoog nivo zijn. Hawke en Delphy weten dat gedurende de film te doen. De film voelt heel erg persoonlijk aan en toont de emoties die beiden hebben (naar elkaar, maar ook hoe ze in het leven staan). Je vergeet dat er gefilmd is en dan doe je in mijn boek iets heel erg goed.

5 reacties op “Before Sunrise (1995)

  1. Pingback: In Search of a Midnight Kiss (2007) « Filmkijker

  2. Pingback: Psycho (1960) « Filmkijker

  3. Pingback: Blue Valentine (2010) « Filmkijker

  4. Pingback: 50 redenen waarom ik van films hou « Filmkijker

  5. Pingback: Before Sunset (2004) | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.