Shutter island (2009)

Shutter Island

Shutter island is de volgende samenwerking tussen Scorsese en DiCaprio, na eerdere films zoals the Aviator, Gangs of New York en the Departed. Ik heb de film in de bioscoop gezien, maar door een potje squash eerder op de dag (wat ik in maanden niet meer gespeeld heb) was ik zo uitgeput dat het me niet lukte om heel de film wakker te blijven. Daarom kan ik m’n review ook niet helemaal op de manier schrijven zoals ik zou willen aangezien ik stukjes gewoon niet heb gezien. Vindt dat wel jammer, maar soms is de moeheid sterker dan de kracht om een film te kijken. Toch wil ik mijn mening over de film kwijt.

DiCaprio is een marshall die een zaak op het eiland op probeert te lossen. Daarbij lijken de mensen op het eiland niet mee te willen werken. Ondanks m’n moeheid had ik al in de gaten wat het resultaat van het onderzoek zou zijn. Het tempo van de film ligt laag, wat overigens helemaal geen slecht punt is. Er zit trouwens een leuke cameo in van de Niro. Ik wil de film nog een keer kijken om meer van de aanwijzingen te zien. Ik moet wel zeggen dat ik er meer van verwachtte.

Voorlopige score: 7 (als ik ‘m ooit nog een keer zie zal ik deze post updaten)

Leave a Reply

Your email address will not be published.