Un prophète (2009)

Un Prophete
Deze Franse film vertelt het verhaal van een kleine crimineel, Malik,  die in de gevangenis belandt. Er zijn spanningen tussen de verschillende groepen ub de gevangenis (Corsicanen/moslims) en hij raakt hier al snel in verwikkeld.

De film deed mij denken aan Scarface, niet zozeer dat er veel vergelijkingen mee te trekken zijn (alhoewel deze film ook misdaad en geweld bevat), maar in de zin dat  het verhaal gaat over een nobody die langzaam groeit in de omgeving waarin hij terechtkomt. In deze film kruip je echt in de huid van Malik en ziet het effect dat het gevangenisleven op hem heeft (let op de scene op het vliegveld, hoe onbewust hij daar iets doet).  Je voelt de dilemma’s waar hij mee om moet gaan. De film duurt 2 en half uur, maar voelt nergens te lang. Het is een film die ik zo weer zou kijken. Leuk detail is dat het laatste shot van de film een homage lijkt te zijn aan een scene uit the Godfather.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.