The Road (2009)

Na een grote natuurramp is er nog maar weinig leven op aarde over. Dieren zijn er bijna niet meer en de nog levende mensen lopen over de aarde op zoek naar voedsel. Eten is zo schaars dat er kannibalisme is ontstaan en je heel voorzichtig moet zijn met wie je contact legt en waar je slaapt. Viggo Mortensen speelt in deze film één van de overlenden die samen met zijn zoon ook in leven probeert te blijven. De film laat hun reis naar de kust zien. Mortensen speelt de laatste jaren in films die als “niet standaard” kunnen worden getypeerd. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Eastern Promises of a History of Violence, ook deze film is hier een voorbeeld van. De film boeit, maar mist net iets waardoor het een classic is.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.